Sabtu, 25 Jun 2011

Bes Bes Bes ta ri !!!! yeee ~ BESTARI

Assalamualaikum ,, haha ,. mesty korang terkezut tngok itu tajuk kann ? sbenarnya itu moto rumah sukan Fiqa ,.haa ,. jangan gelak ! sebab rumah Bestari rumah sukan kesayangan Fiqa taw ! haha ,. semalam berlangsungnya
Kejohanan Balapan SMK Taman Nusa Damai kali pertama ,.

and ,. Fiqa masok perbarisan ,. cikgu hias pakai songkok lah , pakai topeng mcm zoro lah and tali pinggang semestinya warna hijau muda ! sebb Bestari kan wane hijau ,. =D ,. but the sad is ,, Fiqah pitam ,. and pitam tu bermaksud hmpir pengsan kan ? ouh , pertama kali merasa ,. tpi ,. ceritanya begini : masa tuh dah buat perbarisan lintas hormat dngn bergaya dan bertenaga ,. hahaha ,,. then ,. pengetua pun beri 'sepatah dua kata'
perkataan tu lah yg aq x suke ,. kalo betul2 sepatah dua kata  ,. ye takpe jugek ,. ni 120 patah kata ,.

oke ,. pengetua nampaknya tidak overdose kali niyh ,. thumbs up ! oke ,. time ni berdiri dngn tegak ,. bila pegawai PPD berucap aq da berpeluh-peluh ,. agaknya topeng yg aq pakai dah basah kott -,- ,. pegawai PPD membebel lg ,. time niyh Fiqa dah terbongkok , sesak nafas, berpeluh  , mata kabur ,. dan tepat2 perkataan obesiti Fiqah pon da tak bley bertahan lg ,. luckily ,. ad cikgu lalu tepi Fiqa , cikgu ckp kenapa ? pening ke ? Fiqa hnya mampu mengangguk ,.

time ni agak terharu ~ kawan Fiqa yg bdnnye kechik dri Fiqa memapah Fiqa ,. ouh , sob3 ,. bile hampir smpai ke khemah ,. memang da ta nmpak ape2 ,. just gelapp ~ Fiqa ingat lg ,. mse die papah Fiqa die terhuyung-hayang disebabkan Fiqa terlebih terhuyung-hayang sana dan sini ~ haha  ,. time tuh bukak segala aksesori di badan niyh ,. songkok kesayangan Fiqa pon da jatuh entah kat mane ~ topeng tuh mestilah bende alah pertama yg Fiqa bukak sbb menyakitkan mata ,. dan msty lah area mata tu berpeluh-peluh ,. okey ,. smpai khemah kakak2 kat situ dngn caring nya sapukan minyak angin ,. bgi air sirap sejuk yg manis ,. ouh ,. sedapnya ,. mestilah kalo xde tenaga minum air manis kan,kan ? agaknye lah kan kalo Fiqa tungu lg 20 minit dkt situ mesti dah terbaring dkt tngh2 padang ,. and,and of course lah st.john angkat ,. eii ,. tanak !

ouh , okey ,. but the thing that surprise me was Perbarisan rumah BESTARI adlah JOHAN  yaww ! huwaa ,. bangga siaa aq ! walaupon aq x menyempurnakan perbarisan aq tu ! 
yelah ,. tanpa Fiqa x mungkin Bestari juara kan ? (perasan) haha , that's all 
tapi ! rumah pujangga Johan keseluruhan , Bestari no.2 :) Tahniah Cik Polka ! tappek , nty kejohanan kali kedue Bestari pasty johan .. InsyaAllah :)

p/s : Fiqa jumpe die kat skola dan,dan  Fiqa terasa :( 


nty Fiqa upload gamba yaww !

4 ulasan:

Messy Girl berkata...

tp fiqa da wat yg terbaikk kan ?
heeee :)
akak harap fiqa sihat k n_n

Miss Sweet berkata...

hee ~ akak rajin la komen kat blog fiqa ni , mekacih , and , skang fiqa da sihat n_n

Messy Girl berkata...

akak mmg ske komen...
ta kesah la pasal pe pun :)
haha

Miss Sweet berkata...

haha :D