Jumaat, 26 Ogos 2011

Sekelip mata




Hye , hari ni , 26/8/11 . hari yang sngat gembira . gembira yg tak dapat diluahkan dngn kata II . yeah .
Saat ni tepat jam 2.40 pm , rasanya nak mengalirkan air mata gembira . lah,lah tengah hujan sekarang .


Hum , pertanyaan aku berbalas jua akhirnya . Memang aku bercadang nak bagi kad raya dekat abang saya . (lama dah bergaduh) . Tapy ,..


Hum , susahnya nak terangkan . sebenarnya , aku nan abang angkat aku , Danial Syahriq , dah lama bergaduh . Lepastu , pagi tadi , aku nak bagi kad raya . pastuh , terasa nak pegi tandas . Wanie ngan Izzaty pun nak pergi . aku nak ikut , tapi merekamereka tak bagii .


Sebenarnya , mereka , bukannya pergi tandas . Diorang pergi jumpa Danial Syahriq . Mase diorang balik kelas , wanie , bagi aku satu surat .  Sekali bukak , surat dari Danial Syahriq .


Rupa-rupanya . Haritu , Wanie , bagi surat kat Danial Syahriq . dalam surat tu pasl aku nan dia . pasal kiteorang bergaduh .


nak terjojol  mata aku , terkejut tahap gaban aku baca surat tuh . kalau aku ada heart attack , tak tau apa akan terjadi .
Hum . :) . lah tu , baca surat tu senyum sensorang . Budak kelas aku akan ingat aku ni x center .  yelah , tak percaya gila dia yg tulis sume tuh.


Sebenarnya , Danial Syahriq :

1:: xde perasaan marah kat aku .
2:: dia ingat aku dah tak anggap dia sebagai abang or kawan
3:: dia pelik camne aku ley tawu , dia yg azan kat skola
4:: dia kirim salam kat aku
5:: sejak tak bertegur sape nan aku , dia selalu perhatikan aku dari jauh . aku je yg tak perasan


overoll , aku x sangka sume prkra tuh . lepastuh , ckgu suro bace yaasin . mse bce , aku hampir menangis . ya , menangis air mata gembira , bukan lg air mata sedih .


masa baca . saya doakan Danial Syahriq dpt 8A . sye doakan kwn II dn family saya .


Wani , Izzaty , thanks sayang. korang fikir jugak pasal kita . Thanks , sebab tak buat kita menangis air mata kesedihan lagi . Thanks dear .


lepastu , nak bagi kad raya . tercari-cari dia . sekali nampak . dia dlm perjalanan ke dorm dia . kalau lah aku lelaki , nak jeh aku jerit . 'abang ! tunggu kat situ jap . berhenti berjalan !' . Haha . tapi aku pompuan , dher .


so , tengok jelah die jalan . lepastu tak tau nak pass kat sape kad raya tu . aku suro lah wanie , bagi kat Epul (abng angkat wanie) suro pass kat Danial Syahriq . memintak die x baca kad tuh.


Lega gila rasanya . Terima Kasih , Ya, Allah . kerana membuat hatiku lega dan lapang . Saya sayang kawan saya , abang saya , and family saya .


Tata .

p/s : aku x kesah kalau perangai aku tak serupa perempuan , tapi , aku tak suka budak pompuan yg ayat , watak die plastik . kan zaty ?

3 ulasan:

nur izzaty berkata...

ha3 . raf . skunk kaw dh jadik pempuan . aq kagum . pas kaw baed nan arab . kaw dh berubah . erm .
jngan eppy sngt . coz kadang2 . epy bolhe berubah ke sengsara . pikir2 an lha ye nyah !!

Messy Girl berkata...

eh dik .. alolo
sweetnye story dik ni :)
tringat akak mse skola
take care ye dik
SELAMAT HARI RAYA:)

Miss Sweet berkata...

hehe . yela . aq jadik pempuan ? yew lah . Messy girl : hehe . tq kak . slamat ary raya kak